L kvar i Norrtäljestyret – åtminstone en vecka

Liberalerna hotar att lämna det borgerliga styret i Norrtälje, skrev vi om i fredags. NU har pratat med Liberalernas kommunalråd Robert Beronius om läget.

– En liten tuva har fått vara med och välta ett stort lass. Det säger Liberalernas kommunalråd i Norrtälje, Robert Beronius.

Den lilla tuvan han syftar på är naturligtvis Liberalerna och den stora tuvan såg i alla fall ett tag ut att vara Sverigedemokraternas trollkonton. I förra veckan kunde NU berätta att Liberalerna i Norrtälje hotade att byta majoritet och börja förhandla med Socialdemokraterna. Detta efter SD vägrat ta avstånd från sina anonyma trollkonton. Nu meddelar Robert Beronius att L stannar kvar i det borgerliga styret, åtminstone tills vidare.

– Jag har fått försäkran från SD:s kommunalråd i Norrtälje, Andrea Kronvall, att hon tar avstånd från de anonyma trollkontona och att SD inte ska starta några nya. Andra Kronvall sitter även i SD:s partistyrelse och hon har sagt till mig att hon har fått den åsikten sanktionerad av partiets presschef, säger Robert Beronius.

Med det beskedet hade Liberalerna i Norrtälje fått igenom sina krav och vid ett gruppmöte på söndagskvällen beslutade man därför att stanna kvar i den borgerliga majoriteten som stöds av SD.

– Sedan fick jag veta att även Sverigedemokraternas kommunikationschef ställt sig bakom Andrea Kronvalls uttalande. Men med tillägget att bara gäller till den 9 juni, alltså fram till EU-valet, säger Robert Beronius. Så hur länge det här står sig vågar jag inte svara på.

– Det är rörigt nu, kan man i alla fall lugnt säga.

NU fortsätter att följa utvecklingen i Norrtälje och återkommer så fort det händer något.

Jan Fröman

Dela med andra
redaktionen
redaktionen