Vårda varandra i partiledardiskussionerna

Liberalerna står inför ett viktigt val av ny partiledare. Så viktigt att vi alla tre vill ställa upp som kandidater, för att vi brinner för liberalismen och för vårt parti. Vi har en del olika idéer om hur partiets politik, organisation och -ledarskap kan och ska förändras. Men förändring behövs.

Engagemanget i Liberalernas framtid, och i partiledarfrågan, är stort. Det gläder oss. När engagemanget är stort kan debatten ibland bli het. Det är roligt att sakfrågor och frågor om ledarskap väcker entusiasm. Låt oss dock alla sträva efter att denna entusiasm blir en positiv och inte en negativ kraft.

Vi ska alla jobba tillsammans efter landsmötet 28 juni, för Liberalernas och Sveriges framtid. Oavsett vem som blir vald är vi alla goda liberaler. Det är en styrka för vårt parti att ha flera kandidater, och vi ska alla tre göra vårt bästa för att ha en ärlig, rak och öppen -kampanj och debatt. Vi vill be er alla om att hjälpa oss med det.

Lyft fram vad du vill se för -förändring av Liberalerna. Lyft fram de starka -sidorna du ser hos din favoritkandidat. Avstå från negativt kampanjande. Tänk efter innan du trycker på ”sänd”, tänk också på hur det du skriver kan upp-fattas av andra.

En positiv partiledarkampanj blir en tillgång för Liberalerna nu och efter partiledarvalet. Låt oss vårda varandra och komma ihåg att vi alla vill stärka Liberalerna.

Erik Ullenhag,
Johan Pehrson
och Nyamko Sabuni

Dela med andra
redaktionen
redaktionen