Jan Westerlund: Jag förstår inte hur partistyrelsen resonerar

På söndag den 28/3 har partiet ett Partiråd där vi ska välja väg. Det står mellan att å ena sidan stötta en Moderatledd regering som behöver stöd av SD i nästa val eller att gå på reservationens linje som förespråkar att vi går i en stark opposition om vi inte får till en borgerlig regering där vi kan sitta med.

Jag som skriver detta är rentav förbannad på partistyrelsen, för jag förstår verkligen inte hur partistyrelsen kan resonera som de gör; att ett liberalt parti ska stödja en regering vars tillträdande fordrar stöd av ett parti som ser liberalismen som sin största motståndare. Jag tycker att vi som parti ska ha så lite med Sverigedemokraterna att göra som möjligt. Hur kan Nyamko Sabuni tillåta att en diskussion om Sverigedemokraterna ens kommer upp i partiet. Hon är våran partiledare och ska inte ha något annat för ögonen än våra egna intressen. Som jag ser det så blir det lite svårt för Nyamko Sabuni att sitta kvar om partistyrelsens linje vinner.

Jag gick med i partiet för att jag tycker det är viktigt med öppenhet och frihet. Om nu Partirådet kommer välja PS linje så ser jag inte hur vi kan stå upp för öppenhet och frihet. Jag kommer själv inte lämna partiet men jag är fruktansvärt starkt emot partistyrelsens beslut.

Jan Westerlund, Liberalerna Sollentuna.

Dela med andra
redaktionen
redaktionen