Kommunicera de liberala framgångarna

”Vad sysslar Liberalerna med?” Det är den vanligaste frågan jag har fått från väljare det senaste året. Och de skyndar sig att lägga till: ”Jag menar i regeringen, inte här i kommunen.”

Personer som länge röstat på Liberalerna säger att de inte längre vet inte var partiet står i grundläggande frågor. De röstade på ett socialliberalt parti, men får Sverigedemokraternas talepunkter från Rosenbad.

Jag har nog aldrig uppfattat att engagemanget för att möta väljarna har varit så lågt hos våra medlemmar. Det upplevs som hopplöst att kampanja för lokala frågor eller för ett starkare Europa, när de som borde vara våra kärnväljare ifrågasätter partiets existens.

Om vi som parti ska kunna motivera såväl medlemmar som väljare i kommande val, så måste vi bli bättre på att kommunicera de liberala vinster vi har lyckats räkna hem. Vi måste också bli tydligare med var vi som parti står, även i frågor där vi på grund av kompromisser går emot vår egen övertygelse. Liberalerna måste framstå som det socialliberala parti vi enligt partiprogrammet ska vara.

Jens Christian Berlin
gruppledare för Liberalerna Alingsås

Dela med andra
redaktionen
redaktionen