Ledarkrönika: Både nätet och papper är en del av framtiden

Tidningen NU blir magasinet NU. I 40 år har NU kommit ut varje torsdag, men från och med årsskiftet kommer tidningen både att komma ut oftare och mer sällan. Varje dag kan du ta del av nyheter på nätet och en gång i månaden kan du få din papperstidning hem i brevlådan eller läsa tidningen elektroniskt, om du föredrar det. 

Jag har varit chefredaktör på NU i snart ett år och det känns oerhört ­spännande att få vara med att lansera den här omgörningen. Det är något som tidningens redaktion arbetat mot i flera år och som kan bli verklighet, tack vare ett nytt mediestöd som är teknik­neutralt.

Du som prenumererat länge, kanske till och med sedan starten 1983, kommer att känna igen dig i tidningens utformning och våra ­texter kommer att vara i samma anda som förut. Skillnaden blir att vi kommer att kunna fördjupa oss mer i tidningen och vara mer snabba och dagsaktuella på webben. Det här är något vi tror kommer att bli ett lyft för tidningen. 

Vi kommer också att lansera ett debattforum. Många uppskattar debattsidorna i dagens tidning, men även om man tycker om dem och vill debattera så blir det lite långsamt att ge replik när tidningen kommer ut en gång i veckan. Ännu långsammare blir det när den kommer att komma en gång i månaden. Nu kan debatten fortsätta på nätet och debattartiklar kommer att kunna kommenteras direkt.

Det är fortfarande viktigt för oss att ha prenumeranter för att kunna förverkliga allt detta och för att kunna hålla en hög kvalitet. I början kommer vi att hålla mycket öppet för alla, men sedan kommer vi att låsa vissa saker och göra det exklusivt för prenumeranter, även i debattforumet. Det är många som önskar sig en modererad debatt i partiet och för att vi ska kunna erbjuda det, behöver vi betalande prenumeranter.

Jag har tidigare skrivit att behöva en lägereld att samlas kring och att NU vill vara den platsen. Vi jobbar vidare för att det ska bli en plats som folk vill vara på och samlas kring. Vi är lyhörda för vad ni läsare vill ha och även om vår enkät är avslutad, går det alltid bra att höra av sig med tankar och idéer på tidningen och dess innehåll. 

NU har funnits i 40 år och vi hoppat och tror att den kan finnas i 40 år till.
En ny, mer modern version av det som varit tidigare tror vi är vägen in i framtiden för tidningen. Vi hoppas att ni är med oss och att ni fortsätter och läsa, både här, på tidningen.nu och på ­tidningen.nu/debatt. 

Hanna Lager är chefredaktör på
tidningen NU.

Dela med andra
redaktionen
redaktionen