Ledarkrönika: Spännande ny tid väntar för NU

Du håller just nu i det sista numret av NU som “veckotidning”. Från om med årsskiftet flyttar dagsrapporteringen ut på webben och du som prenumerant får möjlighet att läsa nyheter både snabbare och mer lättillgängligt där. Vi kommer dock inte att lämna er utan en fysisk tidning. En papperstidning kommer fortfarande att skickas ut till dem som önskar, men nu en gång i månaden i stället.

Vi på redaktionen är riktigt sugna på att ta er med på den här nya resan, som innebär ett nytt arbetssätt för oss och ett nytt sätt för er att ta del av nyheter från oss. Vi hoppas också att ni vill följa med och debattera online så att det både kan gå snabbare och att vi kan få plats med fler åsikter.

Ni kommer att känna igen tidningen på webben. Sajten kommer att bli en nyhetssajt och du kommer att kunna läsa samma typ av artiklar på webben som du tidigare kunnat läsa i tidningen; ledare, reportage, fördjupningsartiklar och kanske en och annan baktanke. Vi har tagit del av era åsikter om vad ni vill läsa om och vi kommer på webben också att ha koll på vad som drar flest läsare.

Det vi hoppas på är att få er hjälp att sprida det vi lägger ut på webben. Precis som innan är det prenumeranter som vi behöver för att gå runt. Även om vi till en början kommer att lägga ut mycket öppet på webben, är det viktigt att du prenumererar. Det kommer att finna exklusivt material på webben också så det är bra att skaffa sig ett inlogg där så fort du ges möjlighet. Som prenumerant får du både tidningen och kan läsa allt låst material på webben.

Det känns oerhört spännande med allt det nya och vi gör detta för att förbättra för er läsare. En tidning som kommer sällan kan hålla en högre kvalitet och för att kunna vara snabbare behöver vi använda webben som komplement. Det kommer att komma ut nyheter på webben varje dag och inte bara en gång i veckan, som tidigare.

Precis som innan är vi i stort behov av tips från er på personer att skriva om, frågor att ta upp och såklart bilder att publicera. Fortsätt att skicka över kampanjbilder. I fortsättningen kommer de att publiceras både i tidningen och på webben.

Så småningom kommer också en modererad debattsajt presenteras. Fortsätt därför att skicka in debattinlägg till oss. Snart kommer du alltså att kunna kommentera och svara i realtid. Det tror och hoppas vi kommer att bli bra för den interna debatten i Liberalerna.

NU önskar alla prenumeranter en riktigt god jul och gott nytt år!

Hanna Lager
Chefredaktör på tidningen NU

Dela med andra
redaktionen
redaktionen