Malin Danielsson: Din insats är viktig, du gör skillnad

Om 133 dagar öppnar förtidsröstningen. Vi har 133 dagar på oss att bygga upp förtroendet för vårt parti och vår politik. Vår nya partiledare, Johan Pehrson, kommer att behöva dra ett tungt lass. Men han är inte ensam.

Tillsammans med honom står medlemmar, kandidater, riksdagsledamöter och förtroendevalda i hela vårt avlånga land. För precis som i frågan om Nato är ensam inte stark. Det är först när vi tillsammans gör en insats som det gör skillnad. Det är många bäckar små i form av varje individuell insats som leder till en stor å och ju större ån blir desto fler väljare kommer få svar på varför man ska rösta på Liberalerna.

Vi liberaler har varit med och bidragit till att göra Sverige till möjligheternas land i 120 år och det ska vi fortsätta med i minst 120 år till.

Varje dag, år in och år ut, står vi upp för frihet, öppenhet och medmänsklighet. Vi står upp för alla barns rätt till utbildning när vi ställer krav i utbildningsnämnden på att fler behöriga lärare ska anställas i våra skolor. Vi står upp för kvinnors egenmakt när vi i socialnämnden kräver att försörjningsstöd ska betalas ut till individen – inte familjen. Vi står upp för allas rätt att få träffa en läkare i tid och gärna samma läkare när vi fattar beslut om sjukvården i regionfullmäktige.

Vi står upp för att Sveriges ska kunna försvara vår frihet när vi kräver medlemskap i Nato i riksdagen. Vi står upp för ett öppet Europa när vi i Europaparlamentet ryter ifrån mot Polen och Ungern när de försämrar för hbtqi-personer. Vi står upp för frihet i världen när vi kräver att biståndet ska ligga kvar på 1 procent så att även flickor i Afghanistan ska få gå till skolan och oppositionella i Ryssland ska få föra fram vad som egentligen händer i Ukraina till det ryska folket.

Inget av det här händer av sig själv bara för att det finns ett parti som heter Liberalerna. Ett parti är ingenting utan dess medlemmar. Det är vi, var och en av oss, som tillsammans kämpar för frihet och öppenhet och medmänsklighet. Medlemmarna är partiet.

Nu har vi medlemmar en stor uppgift framför oss. Vi behöver stå upp för vårt parti. Det blåser snålt i opinionsvindarna. Och det duger inte. Nu måste var och en av oss kavla upp ärmarna och tillsammans återvinna förtroendet för vårt parti. Samtal för samtal – för det bästa sättet att vinna väljarnas förtroende är att prata med dem. 500 000 samtal har vi satt upp som mål för partiet, men jag är övertygad att om vi verkligen lägger manken till så kan vi mer än så.

Varje samtal du har med en väljare för skillnad. Det bygger förtroende för vår politik, för dig och för vårt parti. Varje flygblad som du delar gör skillnad. Varje gång du berättar om vår politik i en insändare, intervju eller i sociala medier gör skillnad. Varje medlem som du värvar gör skillnad och varje medlem som du bjuder med dig nästa gång ni knackar dörr eller möter väljarna på torget gör skillnad.

Var och en av oss behöver nu göra vårt allra yttersta.

Din insats är viktig, du gör skillnad!

Malin Danielsson är riksdagsledamot (L) och valledare i Stockholms län

Dela med andra
redaktionen
redaktionen