Nyamko Sabuni vald till partiledare

På Liberalernas landsmöte den 28 juni valdes Nyamko Sabuni till partiledare av ett enhälligt landsmöte. Hennes konkurrenter, Erik Ullenhag och Johan Pehrson, hade tidigare i veckan dragit tillbaka sina kandidaturer. Till partisekreterare valdes Juno Blom och till gruppledare i riksdagen valdes Johan Pehrson.

I sitt installationstal lyfte Nyamko Sabuni företagande, vård, miljö och vikten av liberala värderingar. Hon manade även partiet att stå enat och överbrygga de klyftor som uppstått under partiledarstriden.

I ett sammanträde med riksdagsgruppen efter partiledarvalet utsågs Johan Pehrson, riksdagsledamot från Örebro som hittills varit partiets ekonomisk-politiska talesperson, till gruppledare – ett uppdrag som han tidigare har haft. Vid det efterföljande mötet med partistyrelsen utsågs Juno Blom, riksdagsledamot från Östergötland, till partisekreterare. De efterträder därmed Christer Nylander, Skåne, respektive Maria Arnholm, Stockholm.

Längre intervju med Nyamko Sabuni samt kortare intervjuer med Johan Pehrson och Juno Blom utgör några av de artiklar som kommer publiceras i nästa veckas nummer av NU.

Dela med andra
redaktionen
redaktionen