”Det är de som får anpassa sig, inte jag”

NU har träffat Sveriges klimat- och miljöminister Romina Pourmokhtari, som gick från nyvald till riksdagsledamot och ordförande för Liberala ungdomsförbundet till att bli statsråd. 

Romina Pourmokhtari är Sveriges klimat- och miljöminister. När hon utsågs hade hon just blivit vald till riksdagsledamot, så hon gick praktiskt taget direkt från posten som ordförande för Liberala ungdomsförbundet till att bli minister. Jag träffar henne i ett mötesrum på Regeringskansliet på Herkulesgatan i Stockholm, där Klimat- och näringslivsdepartementet håller till. Vi börjar prata om hur det var att utses till minister och hur hon tänkte kring det.

– Jag hoppades att jag skulle få bli ledamot i Miljö- och jordbruksutskottet i riksdagen och det fick jag. Jag var också stolt över att jag hade fått så många personkryss. Jag tänkte däremot inte att det skulle leda till att ledningen i partiet redan nu skulle ha förtroende för att jag skulle klara av ett uppdrag som minister, säger Romina Pourmokhtari.

Jag faller i fällan och börjar säga ”Du är ung…” och blir avbruten.

– Jag är snart 30, men ändå, säger Romina Pourmokhtari och skrattar.

….

Hanna Lager

Resten av den här artikeln finns att läsa i senaste numret av NU som du som prenumerant fått i brevlådan eller digitalt.

Om du ännu inte är prenumerant, kan du så klart teckna en prenumeration från 33 kr/månad, för att få tidningen digitalt och tillgång till vårt digitala arkiv som sträcker sig tillbaka till och med 2016.

Dela med andra
redaktionen
redaktionen