Releasfest för Tigerkakshjärta av Lina Nordquist

Lina Nordquist är inte bara riksdagsledamot för Liberalerna, hon är också en uppskattad och läst författare. Igår hade hon releasefest för sin bok Tigerkakshjärta, som är den tredje romanen hon ger ut. Hon samtalade med sin förläggare Åsa Selling på Gamla Stans bokhandel.

Lina Nordquists böcker är sorgliga och behandlar ämnen som är jobbiga. Det är ofta jobbigt för både barn och vuxna. Att hon skriver om så mycket eländer säger hon beror på att hon blev så mycket känsligare när hon blev mamma och att eländet behöver komma ut på något sätt.

Under samtalet fick Lina Nordquist även läsa det stycket i boken som handlar om när huvudpersonen är barn och hans gammelmorfar hjälper honom och hans lillebror att baka en tigerkaka. Efter det var det nog ingen i rummet som undrade över titeln Tigerkakshjärta längre. Nordquist kommer från Hälsingland och scenen i boken utspelar sig där. Hon läste med fin hälsingedialekt dialogen med gammelmorfadern.

Du hittar Tigerkakshjärta där böcker säljs och lånas ut och den är utgiven på Romanus och Selling. En intervju med Lina Nordquist är inbokad och du kommer att kunna läsa en längre text om henne och boken i nästa tryckta nummer av NU.

Hanna Lager

Dela med andra
redaktionen
redaktionen