Uppmärksammade liberaler Nacka

Liberalerna i Nacka hade årsmöte i veckan och partisekreterare Gulan Avci var där och delade ut Karls Staaff-plaketter i brons till fyra medlemmar som gjort särskilda insatser för Nackaföreningen.

Birgitta Westman har varit ordförande för föreningen och haft förtroendeuppdrag för Folkpartiet och Liberalerna i Nacka från 1980 till 2023. Hon beskrivs som en hängiven liberal som kämpat för valfrihet inom barn- och äldreomsorg och hon har varit aktiv i många valrörelser och pratat med Nackabor.

Stefan Saläng har varit aktiv i Folkpartiet och Liberalerna både på lokal och regional nivå i 48 år, bland annat som kommunalråd i Nacka i 16 år. Han har också varit landsmötesombud flera gånger. Han beskrivs som en orädd och envis som politiker som är mycket målinriktad.

Sten Grack har fortfarande förtroendeuppdrag för Liberalerna och har haft så sedan 1980. Han beskrivs som en bra person att ha med sig på dörrknackningar och en person som brinner för föreningslivet och civilsamhället.

Anders Österlund hade tyvärr ingen möjlighet att delta på årsmötet, men han hyllades för sina insatser för partiet ändå. Han har haft olika förtroendeuppdrag för partiet i 39 år. Han har ett genuint miljöintresse och beskrivs som en stark ledare i föreningen.

Dela med andra
redaktionen
redaktionen